Ny hytte

Sommeren 2021 gikk vi til innkjøp av hytte som ligger ved Bjønnes i nærheten av Porsgrunn. Hytta var opprinnelig bygget i 1948, påbygget og «modernisert» i 1986, og med hovedsakelig trehvitt ble det behov for en god del maling. Fruen sto for mesteparten av malingen, og etter tre strøk på både vegger og tak kunne vi si oss fornøyde med den nye fargepaletten (lys grå i stua, og mørkere grå i det som skulle bli nytt kjøkken).

Trehvitt dominerte hytta da vi kjøpte den, så det var tidlig klart at det ville bli en del maling for vår del.

(Bilder fra prospektet – Foto: Nordvik)

Det ble mye grilling på hytta den første sommeren. Uten komfyr på kjøkkenet måtte vi klare oss med en dobbel induksjonstopp, men heldigvis var det utepeis som ble flittig benyttet.

Utepeis ble benyttet til å grille.
Også peisen fikk seg noen strøk med maling. Den bestemte vi oss for å male hvit, og få et litt mer sommerlig preg i stua.
Veien ut til Bjønnes er svingete og smal, så her gjelder det å holde lav fart! Hytta ligger rett opp – ser flaggstangen.
Ny farge i stua, og nyinnkjøpte møbler. Spisestue og taklampe fra Trademax, sofa og bord fra IKEA, og gulvtepper fra Skeidar.
Ny varmtvannsbereder på plass.
Det gamle kjøkkenet ble revet, og her skal det bli garderobe.

Vi bestemte oss for å flytte kjøkkenet for å få bedre plass, og endte opp med å flytte det til den gamle stua. Kjøkkengulvet ble avrettet, og nytt gulv lagt før nytt kjøkken ble montert.

Med god assistanse fra Håndverker 1, Vollen Elektriske og Tønsberg og Færder Rørservice kom kjøkkenet på plass før nyttår. Godt fornøyd med resultatet må vi si!

Nytt kjøkken fra IKEA.

Ny ytterdør ble montert av Håndverker1.

Peisen er god å ha på kjølige høst- og vinterdager.
Nala nyter varmen fra både peisen og vintersola.
Litt maritime detaljer synes vi passer i en sjøhytte!
Nytt bilde og hylle på plass over «kontorplassen».

UTSIKTEN

Det beste med hytta må vi vel si er utsikten. At det i tillegg er båtplass er selvfølgelig et stort pluss, og så får vi se om båt blir «Prosjekt 2023» som fruen har spådd.

NY TERRASSE OG GLASSREKKVERK

Så var det klart for bytte av terrassebord, og ikke minst bjelkelaget som hadde sett sine bedre dager. Arbeidet ble utført av Håndverker 1

Mye plank fra den gamle terrassen måtte fraktes ned til veien. Kjekt å ha en vinsj som kunne ta en del av det største. Container fra Franzefoss ble leid inn i mai, og med hjelp fra gode venner fikk vi fylt den opp i løpet av en lørdag! Takk for hjelpen, Wenche og Per!

Nala nyter utsikten mens hun venter på nytt rekkverk.

I april 2022 ble glassrekkverket montert av Håndverker1. Veldig fornøyd med resultatet!

Nyter utsikten med nytt glassrekkverk!
Roser fra hagen

BILDER FRA NÆROMRÅDET

En av isdammene i området.
Brevikbrua i det fjerne.
Fiske fra badefjellet i solnedgang.
Sildevika
Sildevika eies og drives av DNT.
Bjønnes kiosk ved Bjønnesbrygga.
Utsikt fra badefjellet
Ganske ofte møter vi rådyr på vei ut til hytta.

Reklame